sábado, 12 de noviembre de 2011

MEXCAT participa en la Jornada de SOS Racisme

Ahir es va celebrar al Casinet d'Hostafrancs, del barri dHostafrancs de Barcelona, una jornada organitzada per SOS Racisme on persones, majoritàriament joves, van poder debatre sobre els rumors i sobre les actituds que hem de prendre els ciutadans per evitar comportaments xenòfobs, de vegades intencionats i de vegades involuntàriament.
Entre las asociaciones participantes se encontraba MEXCAT con sus cabezudos Panchito y Lupita, que siguen paseándose por Catalunya buscando a sus primos catalanes. Ellos bailaron durante un rato junto a sus padrinos los Gigantes de Sants.

Extracte Nous Catalans:
Un teatre que exemplificava una situació prou quotidiana com problemes de convivència en una escala de veïns. Des de l'arribada d'un 'immigrant negre' el president de l'escala li dóna la culpa de tots els problemes que hi ha, una veïna embolica-troques que afirma haver vist com l'immigrant trencava coses però que resulta que no ha vist res, un veí jove que no té cap poblema amb l'immigrant però que sembla obligat a escollir entre estar amb els 'blanc' o amb els 'negres' o dit d'una altra manera, amb els 'd'aquí' o amb els 'd'allà'. I una veïna que és amiga de l'immigrant, que vol ajudar-lo però que no sembla que se'n surti.
Diferents joves, nous catalans, van sortir a explicar les seves experiències quan van arribar a Catalunya, com es van sentir, si van trobar-se ben qcollits, la integració a l'escola i entorn, la relació amb els seus pares... Van sortir reflexions molt interessants en les quals després es va poder aprofundir amb una interessant activitat fent grups de 5 o 6 joves per debatre diferents qüestions.

La fotografías son de nuestro colaborador
Luis Antonio Morales

No hay comentarios: