miércoles, 11 de mayo de 2011

Fallece Anna Sena, referente de México en Catalunya

La mestra Anna Sena Calabuig, promotora de l’intercanvi cultural i social entre Catalunya i Mèxic, va morir ahir a Barcelona, als 67 anys, després d’una llarga malaltia. Anna Sena, que es va jubilar l’any passat, va ser durant setze anys la directora de l’escola infantil i primària Octavio Paz de Barcelona, inaugurada el 1994 pel premi Nobel de Literatura mexicà en persona, i la creadora del singular projecte educatiu d’aquest centre, l’únic a Catalunya i a Espanya lligat a Mèxic.
Desde la escuela pública Octavio Paz y en el marco de este proyecto educativo se dieron a conocer no solo la historia y la geografía, sinó también la cultura popular y las tradiciones de México, que los alumnos celebraban durante el curso junto a las propias.
Entre les activitats més singulars i motivadores d’aquest projecte, destaca l’intercanvi anual que els nens i les nenes de l’escola Octavio Paz fan amb l’alumnat de l’Escola Pràctica Annexa a la Normal Veracruzana, a la ciutat mexicana de Xalapa (Veracruz).
Precisament, el seu greu estat de salut va impedir Anna Sena assistir a la visita que el 10 de maig va fer l’ambaixador de Mèxic a Espanya, Jorge Zermeño, a l’escola Octavio Paz per reconèixer la labor de difusió de la cultura mexicana i el projecte d’intercanvi sociocultural Catalunya-Mèxic que promou el centre.
Al novembre de 2010, el consell escolar de l’escola Octavio Paz va rebre la Medalla de Honor de Barcelona per la seva tasca.
Desde MEXCAT nos unimos a esta sensible pérdida. Las exequias se realizaran este jueves a las 16:30 en el Tanatori de les Corts.


No hay comentarios: