martes, 8 de marzo de 2011

Diego Rivera al Museu del Tabac d'Andorra

El Museu del Tabac d'Andorra dedicarà una de les seves properes exposicions a Diego Rivera, probablement el pintor mexicà més important del segle XX. Actualment, al Museu del Tabac es pot visitar l’exposició temporal Plantes Medicinals de Catalunya i d’Andorra, que està obtenint molt bona resposta també pels que fa a escolars i al públic nacional en general.
La mostra de Diego Rivera encara no té data definitiva assenyalada i el contingut de la qual també està per tancar, però que sí ha estat ja definitivament emplaçada dins de la programació anual del centre museístic lauredià.
Es tracta, com en ocasions precedents amb autors d’envergadura (com les dedicades a Salvador Dalí o a Sorolla), d’una exposició muntada a partir de fons de col·leccionistes privats però que s’han de redimensionar i adaptar als espais del museu. Tasca, justament, que està duent a terme l’equip del centre lauredià. Fins que no es concreti, per tant, no es donarà a conèixer quines seran les peces que es podran contemplar a Sant Julià.
Rivera va deixar darrere seu un extens llegat, una obra on destaquen els grans murals, inclosos aquells que no van perviure, com el controvertit El hombre en el cruce de caminos o El hombre controlador del universo, encar regat per l’industrial John D. Rockefeller Jr. per al vestíbul del gran complex d’edificis a la Cinquena Avinguda de Nova York. La decisió de l’artista d’incloure un retrat de Lenin va generar una enorme polèmica. El magnat s’ho va prendre com un insult personal i l’obra va ser destruïda. 

No hay comentarios: