domingo, 13 de febrero de 2011

L'Escola L'Arenal de Llevant trabaja música mexicana

Ens informa la mestra i amiga Violant Olivares, integrant del grup de música prehispànica Tocuícatl i del grup Son de México que s'ha estat realitzant a l'escola L'Arenal de Llevant, del Poblenou, un projecte d'activitats entorn de Mèxic, des de la passada tardor. "Tot va començar amb una peça prehispànica que es diu Si yo nunca muriera. Vam voler que els nens i nenes, de sisè de bàsica, es creéssin imatges mentals d'allò que escoltaven, conèixer què els inspirava aquella música".
Per això van fer servir música sobre els elements naturals. Després, a partir de saber que aquella llengua era nàhualt, els nens van treballar a classe de llengua el co!cepte de la metàfora amb sis poemes de Netzaualcoyotl, i en el moment que van saber que tot allò pertanyia a Mèxic, van debatre què més volien treballar.
El taller continuó con una entrevista a Octavio y Lalo, del grupo Tocuícatl, con la coreografía de tres danzas, una chiapaneca en su versión catalana "El vals de la núvia", "La Raspa" y "La polca loca". También se aprendió un conjunto de canciones mexicanas, tal como explica Violant "de las de siempre, pero también más nuevas, como alguna de Julieta Venegas". Luego se trabajó un taller con una pieza yaki instrumental, y también con un taller de baile, en que se montó una coreografía. La semana pasada se puso la guinda al proyecto con la exhibición de los trabajos y con unas recetas mexicanas elaboradas por los niños.
El proper maig, a la setmana cultural de l'escola, es muntarà la faula que ha creat Tocuícatl integrant-hi les coreografies i la feina feta per la canalla. Felicitats per la feina!


No hay comentarios: