viernes, 11 de abril de 2014

Se presenta el documental "La piedra ausente"

El Institut d'Estudis Catalans presenta esta tarde a las 18:30 el documental "La piedra ausente", que además de la proyección del mismo incluye una coneción con su codirectora Sandra Rozental para intriducir el evento y durante el debate posterior a la proyección.
El documental codirigit per Sandra Rozental i Jesse Lerner, “La piedra ausente”, relata els fets que van tenir lloc a Mèxic el 1964 amb el trasllat de la pedra tallada més gran d’Amèrica des del poble de San Miguel Coatlinchan, fins al Museu Nacional de Antropologia en la Ciutat de Mèxic. El documental planteja els conflictes i reptes culturals, socials, polítics i tècnics que va suscitar l'expropiació i el trasllat de la pedra i reconstrueix el procés d'imposició, confrontació, resistència i assimilació d'un poble que va lluitar per tal de defensar el seu patrimoni fins que va intervenir l'exèrcit.
La pel•lícula es basa en la recerca doctoral realitzada per Sandra Rozental a la New York University. Sandra Rozental ha publicat diversos treballs d’antropologia social i, actualment, es professora al departament d’humanitats de la Universidad Autónoma Metropolitana (UAM) a Mèxic. Aquest col•loqui s'integra dins cicle visual de “Geografies del Coneixement” dels col•loquis de la Societat catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica i està organitzat amb el suport de les Seccions de Ciències de l'IEC.

No hay comentarios: