lunes, 26 de agosto de 2013

Lost Acapulco cantará en Platja d'Aro

El grupo mexicano Lost Acapulco participará el próximo 21 de septiembre en el Festial Desemboca de Festa Major en Platja d'Aro. Lost Acapulco es un grupo musical que comenzó en la mitad de la década de los 90's que interpreta Surf Rock mexicano. El grupo se formó en el puerto de Acapulco, México en 1996 para ser exacto, y continua hasta hoy. Su composiciones dentro del ámbito de la música hablan sobre sus vidas llenas de Surf, y fiestas. Tiene raíces de otras bandas del mismo genero llamadas Los Esquizitos y Bombatomix
Platja d’Aro celebra aquest estiu la 1a edició del Festival Desemboca, una proposta d’activitats a l’entorn les darreres tendències culturals –col•leccionisme, concerts i cinema- en caràcter gratuït i a l’aire lliure. Amb una clara aposta per la música independent, coincidint amb la Festa Major de Platja d’Aro, del 16 al 18 d’agost, el festival ha programat les actuacions de Guadalupe Plata, Los Mambo Jambo, Salvaje Montoya, Suzy & los Quattro, Fuckin’ Bollocks, Please Wait, Casparvon i Straight On. Com a cloenda del Desemboca 2013, la 1a edició del FestiSurf Costa Brava el 21 de setembre, amb quatre grups capdavanters de la música surf-rock nacional i internacional: Los Coronas, Lost Acapulco, Los Tiki Phantoms i 13th Magic Skull. 
Organitzat per l’Associació Arocinema, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, totes les activitats són gratuïtes i a l’aire lliure amb una aclucada l’ull vers el públic juvenil. Els concerts Desemboca de Festa Major proposen un cartell ampli i variat a l’escenari de la Plaça dels Estanys de Platja d’Aro (22 h). S’inicien el divendres 16 d’agost amb el rock de Suzy & los Quattro i el blues dels Guadalupe Plata. L’endemà dissabte 17 d’agost serà el torn del garatge de Fuckin’ Bollocks, la barreja de rock'n'roll, cúmbia, garatge i punk de Salvaje Montoya, i per tancar la nit Los Mambo Jambo, la banda de Dani Nel•lo, Mario Cobo, Ivan Kovacevic i Anton Jarl, amb un so jambofònic basat en el rock&roll, rhythm&blues, surf i swing. Per tancar les festes, el diumenge 18 d’agost serà el torn de les bandes emergents Straight On (Platja d’Aro), Casparvon (Palafrugell) i Please Wait (St. Feliu de Guíxols). 
Com a cloenda del festival, a les darreries de l’estiu, el dissabte 21 de setembre el Desemboca celebra el 1r FestiSurf Costa Brava, una jornada dedicada al surf-rock a la Platja Gran de Platja d’Aro. Hi actuaran 13th Magic Skull -guanyadors del Proyecto Demo de Radio 3-, els catalans Los Tiki Phantoms, els mexicans Lost Acapulco, i la banda madrilenya Los Coronas, actualment considerada com un referent mundial i que aquest estiu actuen en la majoria de festivals del mateix estil arreu d’Europa.

No hay comentarios: