domingo, 7 de julio de 2013

Sixto Rodríguez, este lunes en el Poble Espanyol

El cantautor americà Sixto Rodríguez desembarcarà aquest dilluns al Poble Espanyol de Barcelona amb el seu esperat recopilatori 'Sugar Man', després que la seva actuació se suspengués al festival Primavera Sound per motius de salut del cantant. Rodríguez ha cultivat gran fama internacional, després que el director suec Malik Bendjelloul ressuscités la seva figura de llegenda a l'oscaritzat documental 'Searching for sugar man', que relata la història increïble del cantant, que va passar desapercebut als EUA i va recollir, sense saber-ho, gran èxit a Sud-àfrica. 
El cantautor d'origen mexicà i nascut a Detroit va ser descobert als anys 70 per uns productors que es van obstinar a convertir-lo en el nou Dylan per la seva duresa en les lletres sobre els barris pobres de les ciutats industrials com la seva, però van fracassar. Va publicar dos discos, que no van tenir èxit, 'Cold fact' (1970) i 'Coming from reality' (1971), i davant de l'ostracisme generalitzat, Rodríguez va desaparèixer, i deien les llegendes que havia mort. 
Després de la fama aconseguida pel documental, Rodriguez (D
etroit, 1942) va iniciar l'any passat una gira internacional que el va portar per tot el món i que havia de fer parada el passat 25 de maig al Primavera Sound i l'Optimus Primavera Sound d'Oporto el cap de setmana següent. Però amb la finalitat de "preservar la seva salut i energia" el cantant es va veure obligat a cancel·lar i reprogramar la primera setmana del seu tour europeu, per decisió de les seves filles. El de Rodriguez era un dels concerts més esperats del festival, per la qual cosa els organitzadors van permetre als assistents amb entrada per al dia de l'actuació programada que poguessin intercanviar l'entrada per acudir al Poble Espanyol o bé pagar cinc euros més i gaudir de la jornada festivalera i també del concert.
La banda revelació de pop català The Free Fall Band serà l'encarregada de telonejar l'aclamat cantautor, després de l'èxit de la seva actuació en l'última edició del festival de música independent. Ara el grup tornarà a actuar a la capital catalana, on mostrarà els encants del seu disc 'Elephants Never Forget', influenciat per Belle & Sebastian i The Thrills. L'àlbum va aconseguir l'aplaudiment unànime de la crítica i els va convertir en un dels debuts més sorprenents de l'any, i va arribar a arribar al número u a iTunes Espanya en la categoria de pop.

No hay comentarios: