martes, 18 de junio de 2013

Tres mexicanos en el Festival de Guitarra de Girona

Los mexicanos Leonardo Martín, Tonatiuh Almanza y Omar Kaminsky estarán en el próximo festival de Guitarra de Girona, este julio.
Leonardo Martin Candelaria y Tonantiuh Almanza presentarán el programa "Latinando: guitarra de dos mundos", que podrá verse en la Casa de la Cultura de Llançà el 13 de julio, a partir de las 8 de la noche, y con un precio de 10 €. El día siguiente, el duo mexicano se presentará en la Església Parroquial de platja d'Aro, a partir de las 21:30 hrs. En cambio, por lo que se refiere al joven mexicano Oman Kaminsky, podremos gozar de su música el 22 de julio a partir de las 8 de la noche en la Casa de la Cultura de Girona.
Tonatiuh Almanza comença els seus estudis musicals a l’Escola de Belles Arts de la seva natal ciutat; Toluca Estat de Mèxic. L’any 2000 es trasllada a la Ciutat de Xalapa, capital de Veracruz, per continuar la seva formació artística a la Facultat de Música de la Universitat Veracruzana on ha rebut càtedra dels mestres Massimo Gatta, Enrique Velasco i Ernesto Hernández Lunagómez. Ha rebut classes magistrals amb algun dels més prestigiosos intèrprets de guitarra entre els quals destaquen Paolo Pegoraro, Remi Boucher i Pavel Steidl.
Ha estat convidat com a concertista i mestre a la XV Festival des Nuits Musicals de Cieux, Bures sur Yvette, França 2013, XIX Festival Cultural de la Guitarra a Paracho Mèxic 2013, al Festival Internacional de Guitarra Ixtlahuaca 2012, al X Festival Internacional de Violão “Vital Medeiros 2011 “a Suzano, Sao Paulo; Brasil, a l’Homenatge als 20 anys de la mort del Mtro. Antonio Lauro a Puerto Ordaz i Ciudad Bolivar, Veneçuela 2011 i al Festival Internacional de Cultura Mèxic-Perú 2005 i 2007 oferint concerts a Huaraz, Trujillo i Lima.
Leonardo Martín.  Amb una prometedora carrera que li ha guanyat elogis de la crítica especialitzada, entre les que destaquen la de la prestigiosa revista americana de guitarra Soundboard, (Leonardo) Martín Candelaria, forma part d’una nova generació de joves guitarristes mexicans, amb una constant activitat musical, dins i fora del país. Des de 1994 ha mantingut una constant activitat concertística com a solista o com integrant d’ensembles de música de cámbra, que l’ha portat a presentar-se a prácticament tots els estats i capital de Méxic; actuant a importants recintes culturals, com: Palacio de Bellas Artes, Sala Carlos Chávez, etc., a mes de presentar-se amb regularitat en prestigiosos festivals culturals i guitarrístics de Méxic i el mon, entre els que destaquen: Festival Cultural Alfonso Ortiz Tirado; Ciclo Guitarras y Guitarristas del Instituto Nacional de Bellas Artes (INBA); Festival Internacional de Guitarra de la UNAM; Gems Guitar Festival, Netanya, Israel; Kusnekov Guitar Festival, Magnitogorsk, Rusia, Seminario Internacional de Guitarra Vital Medeiros, Brasil; Jornadas Internacionales de Guitarra de Valencia, España; Festival Eduardo Fabini, Montevideo, Uruguay, etc., a mes, presentacions a: Europa, Asia, América del Nord, Centre y Sud América, y Mig Orient.
Omán Kaminsky es un dels guitarristes mexicans mes destacats. Al 2008 va rebre de mans del President de la República el Premi Nacional de la Joventut. Va estudiar la llicenciatura en Guitarra a l’Escola Superior de Música sota la guía de la mestra Isabelle Villey, y gracies a la prestigiosa beca “Huygens” de part del govern holandés, estudià la Mestría en Guitarra en el “Koninklijk Conservatorium” de La Haya amb el prestigios guitarrista Zoran Dukic. Recentment va acabar la seva segona Mestría, aquesta vegada en Pedagogía Musical en el Koninklijk Conservatorium gracies al Programa de Becas per a Estudis a l’Estanger del FONCA-CONACYT.

No hay comentarios: