miércoles, 15 de septiembre de 2010

El Grito se celebra a Barcelona

La Cònsol de Mèxic a Barcelona, Francisca Méndez, ha pronunciat aquest vespre el Grito en el Bicentenari de la Independència de Mèxic, des de l'Ajuntament de Barcelona, davant de milers de persones que omplien la Plaça Sant Jaume. Ha abierto el evento el alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha dado la bienvenida a todos los mexicanos y amigos de México en Barcelona, ha destacado los valores y el entusiasmo de la comunidad mexicana en nuestra ciudad. A continuación, un grupo de niños han hecho el homenaje a la bandera y, desde la plaza de Sant Jaume, la han llevado al balcón principal, desde donde la cónsul ha realizado los vivas a los héroes de la patria y a México.
En el interior del Ayuntamiento, Mexcat ha asistido a la recepción del Alcalde de Barcelona a las autoridades mexicanas y al cuerpo diplomático acreditado en Barcelona. Els responsables de la nostra entitat han pogut agrair a l'Alcalde de Barcelona la deferència vers la comunitat mexicana y a la Cònsol General a Barcelona felicitar-la per l'esdeveniment.
A continuació, el Mariachi Semblanza s'ha desplaçat des de l'Ajuntament fins a la Plaça Reial on hi ha hagut concert, amb el grup de dansa Son de México. La Plaça, agermanada amb la P´laça Garibaldi de Mèxic, era plena de mexicans, catalans i turistes. Finalment hem pogut assistir a les festes de Viva México organitzat per El Grito Producciones al City Hall, amb música i gastronomia i també el Viva México al pub Gurú, on hem pogut prendre uns antojitos mexicans i acabar la festa dels 200 anys d'Independència.
Una jornada emocionante e histórica vivida con intensidad en Barcelona.

No hay comentarios: