sábado, 15 de noviembre de 2014

La mexicana Mayte Tojim, el día 20 de noviembre en el Espai Avinyó

Artistas internacionales residentes en Barcelona tienen una cita el próximo 20 de noviembre en el Espai Avinyó. Como representante de México, se presentará la artista Mayte Tojim, que realiza una residencia en Hangar estos meses. La cita es el día 20 a las 18:00h
Mayte Tojim es Llicenciada en Arts Plàstiques i Visuals per l’École Nationale de Beaux Arts de Lyon, i diplomada en Pintura, Escultura i Gravat per l’Escola Nacional La Esmeralda de Mèxic. Anteriorment la seva formació provenia de les Arts Gràfiques i el disseny editorial. La seva obra versa sobre la salut, el cos i el servei als altres, on estudia el cos malalt, tancat des de la pràctica mèdica occidental, amb el propòsit també de vincular aquesta activitat a la seva producció artística i generar un potencial en la funció sanadora.
El projecte involucra un procés que abasta diverses àrees del pensament, del treball i de la investigació. En aquest cas el projecte central és la poètica del Port (Barcelona) per a la creació de manifestacions artístiques en diferents formats: llibre d’artista, instal·lació, i com a punt de partida o com a inspiració per a crear una pròtesi corporal. Una extensió cap al mar amb totes les seves connotacions al llarg de la història, els seus mites i significats, la seva història i el seu desenvolupament com a braç logístic d’activació social, cultural, econòmica i política.
Con ella se presentarán David Ellis y Megan Michalak de los Estados Unidos de América y Amal Khizioua de Marruecos.

No hay comentarios: