lunes, 13 de octubre de 2014

La Generalitat pide volver a abrir el vuelo directo de Aeroméxico

La Generalitat de Catalunya e instituciones mexicanas se han comprometido a trabajar conjuntamente para recuperar el vuelo directo entre Barcelona y México. Este es uno de los principales acuerdos que el conseller de Empresa y Ocupación Felip Puig se llevó en la maleta de la misión  institucional y empresarial que tuvo lugar esta semana pasada en México.
Un dels objectiu d’aquesta missió ha estat impulsar les relacions i el comerç exterior entre Catalunya i Mèxic així com el turisme. És per aquesta raó que Puig s’ha reunit amb el Secretari d’Economia de Mèxic, Ildefonso Guajardo, i altres institucions com la Secretaria de Turisme, el govern de l’estat de Querétaro i el de Distrito Federal i l’agència de promoció econòmica ProMéxico. El conseller català ha traslladat a les autoritats mexicanes “la posició logística que té
Catalunya” que, sumada a la cultura i als lligams històrics dels dos països, “pot representar la porta d’entrada del país centre americà a Europa”. 
En les reunions mantingudes aquests dies s’ha acordat signar dos convenis de col.laboració entre la Generalitat i la Secretaria de Turisme (SECTUR) de la ciutat de Mèxic per desenvolupar col.laboracions en matèria de turisme i en matèria de “smarts regions”. Però el principal objectiu de la missió encapçalada pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha estat “buscar possibilitats perquè les empreses catalanes puguin trobar a Mèxic un mercat on expandir-se i invertir sense deslocalitzar-se”. I en aquest sentit, dues empreses han tancat acords comercials per convertir-se en proveïdores de companyies mexicanes. 
A més, 8 empreses més han pres la decisió d’implantar-se al mercat mexicà a mig termini. El conseller ha posat de manifest que Mèxic és una “plataforma formidable de posicionament” tant a Amèrica del Nord com a Llatinoamèrica, un punt estratègic fonamental per l’entrada de les empreses catalanes en aquests mercats. Pel conseller, Mèxic ja és un país punter en producció i manufactura, i creu que a mig termini també ho serà en matèria d’R+D i inversió tecnològica. És per això que, subratlla, “la transferència tecnològica entre les dues regions serà fonamental per les nostres relacions futures”.

No hay comentarios: